Çatı Muayenesi Nasıl Yapılır? Gebelik süresi boyunca akla gelen sorulardan biri olan çatı muayenesi doktorun jinekolojik muayene masasında gerçekleştirildiği bir işlemdir.
Bu işlem sayesinde bebeğin geliş yolunun genişliğini ve normal doğumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin değerlendirilmesi daha kolay şekilde yapılır.
BUNA DA BAKIN👇
Acısız ağrısız çok kısa süren bir işlemdir. Gebelik sürecinin bir adımı olan bu muayeneyi pek çok kadın doğum doktoru yapar. Gebeliği sağlıklı şekilde sonlandırabilmek adına ve bebeği doğum ile ilgili hazırlığını değerlendirebilmek adına son derece gerekli bir muayenedir.
Çatı Muayenesi Nasıl Yapılır? Tüm Detaylar
Pek çok gebe kadın doğum yaklaşırken çatı muayenesini yaptırır. Bazı doktorlar bu muayeneyi daha detaylı şekilde yaparken bazı doktorlar sadece bebeğin başını kilosunu ve doğum yolunun durumunu kontrol eder. Bu muayeneye ek olarak bebeğin kasılmaları da eklenerek en uygun doğum yöntemi seçilir.
Çatı muayenesi kısa süren bir işlemdir. Jinekolojik muayene masasına ilgili pozisyon aldıktan sonra doktor parmakları ile çatı kemiklerini kontrol eder. İlgili değerlendirmeden sonra normal doğumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini daha rahat şekilde anlar.
Gebelikte çatı muayenesi sonrası kanama yoktur. Doğum konusunda ilgili süreçlerin daha iyi şekilde saplanabilmesi için bu muayene gereklidir. Fakat doğumu net şekilde belirleyen bir muayene değildir. Doğumu değerlendirebilmek için bebeğin duruşu, baş çevresi ve kasılmalar da süreci içerisinde değerlendirilmesi gerekir.
Kadının gebeliği normal şartlarda sonlandırması için 39 haftanın sonuna kadar normal doğum beklenir. Son haftalarda kadın için muayeneler ve nst görüntüleri detaylı şekilde değerlendirilir.
Gebelikte çatı muayenesi ne zaman yapılır sorusuna şu şekilde cevap vermek mümkündür. Risksiz ve zararsız bir işlem olan çatı muayenesi, 37 haftadan sonra bebeğin ultrasondaki duruşu baş çevresi ve ilgili muayenelerden sonra daha net şekilde değerlendirilir.
Çatı Muayenesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizin sonuna gelirken umarım fayda sağlamıştır.